torsdag 27 september 2012

Buddha & Jane :)


Drömmar kan slå in...

Godmorgon i regnet! Gruvar mig för att gå ut i regnet med lilla Buddha .... men samtidigt tacksam för att han ser till att jag får friskluft när det är "skitväder":) 
Sen är det så mysigt när man kommer in och kan tända ljus och dricka en kopp gott varmt te.


Idag blir det att lägga in nya varor i webbshopen. Dessutom ska jag börja "jula" till det i butiken, mina kunder efterfrågar detta, ska bli riktigt roligt. Kanske ska ta och fixa några små dikes granar.Lite om mig:)
Innan jag startade mitt företag Lyckliga Hem arbetade jag som lärare i ca 10år. Blev övertalig ett antal gånger och fick vikariera för mig själv eftersom de inte hittade någon ersättare. Fick tillbaka min tjänst, övertalig igen. Så höll det på under ca tre år. Funderade ut redan första gången det hände (övertaligheten), på plan B. Vad vill jag ha ut mer av livet innan pensionen ... vad drömmer jag om?

Jag har alltid drömt om en egen butik. Är uppväxt med egenföretagare. Min mamma drev en inredningsbutik när jag började skolan, gick alltid till henne och butiken efter skoldagens slut. 
Pappa drev en vvs firma så även mormor och morfar. Pappa har även drivit egen leksaksaffär och presentbutik sedan jag var 13år. Nu har min duktiga styvbror med fru tagit över den fina leksaksbutiken och driver den vidare. Så jag har livserfarenhet av egenföretagandets fördelar och nackdelar.

Så jag tog tag i min dröm och uppfyllde den, startade mitt Lyckliga Hem, krävdes mycket mod och kraft men det var helt klart värt det.
Även om jag var övertalig så stod jag långt upp på Las listan och visste att jag skulle hålla mig med lärarjobb. Jag hade lovat mig själv, när jag examinerade som lärare att jag skulle sluta om jag blev trött, sliten och tappade gnistan. Och efter allt hårt arbete som belönades med ständigt strul kändes det helt rätt att ta detta steg. Bort från tryggheten att vara anställd, mot nya äventyr. Älskade att undervisa eleverna, saknar dem, men absolut inte systemet. 
Många nära omkring mig var olycksbådande i början, det går inte att starta inredningsbutik, inte starta eget när man har mindre barn, dåliga arbetstider, du kommer inte hinna med barnen osv men efter tre års medvetenhet förstod de att jag menade allvar och hade ett tydligt mål. Till och med min man blev positiv tillslut;)

Min lilla busiga Celina!

Sökte även en liten affärslokal under dessa tre år i Piteå men det dök aldrig upp någon lämplig lokal. Bestämde mig för att det inte skulle stoppa mig, beslutade mig då för att öppna en webbshop med det koncept jag ville ha, med det jag gillar skarpt och är naturligt för mig, te och inredning.

Efter några månader öppnade jag en gårdsbutik i mitt garage som komplement till webbshopen, många kunder i närområdet ville alltid komma och se på sakerna live, det var inte så kul att ta upp dem på lagret. Skapade även en inspirationsblogg för att kunna dela med mig av tips, tankar och ideèr kring det som inspirerar och glädjer mig. Denna blogg Lyckliga Hem - inspirerar, kommer att bli mer privat och familjär. Men den kommer att handla mycket om inredning, kreativitet, tips och inspiration.Tack till min underbara vän som hjälpte mig att skapa denna blogg 
snabbt och enkelt på en dag! 
Min andra blogg är uppbyggd på ett helt annat sätt och även inbyggd i webbshopen.
Igår kväll gjorde vi ett målarryck med hennes stolsben, hennes man tyckte att de stått för länge i garaget:) Ni vet hur det kan vara när man har planerat att göra något men inte finner tid eller ro att ta tag i det. Perfekt tillfälle för mig att göra något för henne för all tid vi satt vid datorn. Så nu har jag en liten målarverkstad i mitt vardagsrum:) Allt blir så mycket roligare och enklare när man gör det tillsammans och hjälper varandra. Livet fungerar ju så att det inte alltid blir som man tänkt sig. Men jag har lärt mig under denna resa att våga se de andra möjligheterna som öppnas när någon dörr stängs. Jag är i nuläget glad över att ha min verksamhet hemma, har skapat mitt företag
 men är även en närvarande mamma:) Jag är en positiv sprudlande kämpe som tror på att våga satsa på sina drömmar, våga leva och älska livet. Jag flyter inte runt på ett silvermoln och är en ständig solstråle:) Lever i vardagen med alla dess händelser. Men jobbar medvetet med mig själv, att inte fastna i det negativa.
 T.ex. som att le när jag har minst lust, men när det gör stor verkan.
 Tänka positivt och ändra sinnes stämning när något "jäklas".

Mina inlägg brukar inte innehålla så här mycket text:) 
Gillar att förmedla inspiration med mycket bilder.


Önskar dig en toppendag!
Love Jane

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jane, jag har sagt det förr - men ok igen då - fasen vad jag är imponerad av dig! Kramar!
//Angelica

Jane Norell Gotthold sa...

Tusen tack snälla Angelica!!!
Så kul det var att träffa dig i somras <3
Kramar Jane