torsdag 24 januari 2013

Återvinning - gröna glas flaskor

Hej!

Har nu hunnit hem från Formexmässan och husfix i Uppsala:)
Vi hann tapetsera, måla och flytta in lillebrors och underbara svägerskans gamla hem till deras första egna hus. Ett härligt ljust hus med underbar energi och tomt. Så mycket roligare att jobba när man hjälps åt och samarbetar. Min stora tjej Jamie passade alla barnen under veckan så vi kunde arbeta utan avbrott under dagarna, guld värt. Vi hann så mycket under kort tid, skitkul.

Jag och Patrik besökte Formexmässan under torsdagen, för att skapa nya kontakter och insupa vårinspiration. Sprang dessutom på gamla vänner, underbart:)

Insåg i morse 7.30 då jag kikade på mobilen att jag skulle vara hos tandis 8.20. 
OPS ... KRIS! Celina börjar skolan 8.30, Patrik och Jamie - inte hemma, och jag besitter tyvärr ej förmågan att dela mig i två :) Ringde min goda J som kunde rädda mig, tack! Fick skjutsa Celina till vännen J och sticka till tandis i tid. Men denna morgon var prövningarnas morgon, C. började blöda näsblod rejält efter en vanlig nysning och det ville aldrig sluta. Men hann dit precis på minuten. Bestämde mig efter alla om och men för att detta skulle vara en bra dag och det blev det ;) Positivt tänkande kan vara en styrka och glädje i sådana här situationer. Om man tjurar på med goda tankar vinner de även över en otursdag och vänder den till att bli bra:)

OBS! Tips: Borsta ej tänderna för hårt! Detta hör man lite överallt, men jag har alltid trott att jag borstat lagom men upptäckte idag av den gulliga tandsköterskan att jag ändå varit lite hård på handen och detta har resulterat i borstskador efter dessa 42år av borstande. Fick tipset att man ska ha extra mjuk tandborste och ta korta tag, helst varje tand för sig. Gör detta och slipp ilande borstskador:)
Tips på återvinning av champange -, vin -och pommac flaskor som blev kvar efter nyår:)
Glasflaskor är poppis och dessutom grönt så detta är en "billig" och fin inredningsdetalj. Ställ gärna några i en grupp och gärna i olika storlekar om du har. Du kan t ex stoppa en tulpan eller kvist i en eller flera av flaskorna, om du inte vill ha dem ståendes rakt upp och ner. Etiketterna tar du enklast bort efter att ha lagt dem i blöt i hett vatten, det som sitter kvar av etiketten kan du skrapa bort med en liten kniv.
 Mys & Må
Sköt om Dig!

Kramar Jane

1 kommentar:

Jenny Engberg sa...

Jättefint med de gröna flaskorna! Ska bli kul att se vad ni hittade på mässan:)

kram
Jenny