onsdag 9 januari 2013

Trender 2013Hejsan alla rara underbara!

Nu laddar jag om och tar nya tag inför våren och dess trender. Julen med dess intensiva, roliga och känslomässiga tid känns av och jag behöver en ordentlig vårboost.

 Har nu kollat in inredningstrenderna för 2013:)
Åker ner till Uppsala och Älvsjö, dels för att inspireras av  Formexmässan för att få vårinspiration och knyta nya kontakter. Dels för att hjälpa lillebror och hans familj med deras nyinköpta hus, deras första. Glädjer mig så att de äntligen har "hittat hem". Det är så roligt att se när deras personliga stil får växa fram i tapeter, möbler, belysning och textilier. Det lutar mot det grafiska hållet med naturnära färger och stringhyllor. Ska försöka fånga lite på bilder så ni får se :)

När man läser om trender hit och dit så är det lätt att man blir snurrig och stressad ;)
Det rådet jag kan ge och som jag personligen tycker är viktigast, är att du känner efter i ryggmärgen eller går på magkänslan vad du gillar, trivs med och vill ha. För det är din personlighet och det personliga hemmet som är trendigast! Din egen smak, intressen, historia ska få prägla ditt hem!!! Bry dig inte om vad andra tycker och gillar!

Summa summarum av min trendkoll och reflektion av detta är: skapa miljöer som avspeglar och ger: lugn, ro och harmoni. Detta som kontrast mot den stressiga världen omkring oss och som våra barn påverkas av.
natur färger hantverk mönster varma metaller återvinning
Bildkälla Pantone, se länk nedan.
  • Grått är den nya basfärgen i textilier, möbler, mattor mm komplettera gärna detta maskulia, med kvinnliga smutsiga ljuva pasteller 
  • Emerald, den smaragdgröna färgen som kopplas till ädelstenar, tillväxt, förnyelse och välstånd. Står för sofistikerat och lyxigt är utvald som årets färg av Pantone.
  • Färger: Grönt i olika toner även mot det turkosa, från mint till petrol, lugnar och balanserar. Kvinnliga ljuvliga smutsiga pasteller, lila blekblått, rosa, tonade vita nyanser, ej kritvitt. Naturfärger i olika nyanser grönt, beige, havregult, linfärgat och brunt.
  • Material: Genuina naturmaterial, textilier med textur, sammet, stickat, linnetyg, skinn, mocka och trä. Varma metaller som mässing, koppar och brons.
  • Mönster: folklore, mormorsmönster, afrikanska mönster, grafiska mönster som känns retro  lekfullhet flätade o genombrutna handarbetade mönster, exotiska mönster som inspireras av djungel och djur.
  • Saker/ inredningsdetaljer: Mattor, textilier och belysning för att skapa mer lugn, arvegods, saker som betyder något, ger trygghet och en ombonad känsla. Korgmöbler, flätade korgar, bambumöbler, återvunna material/produkter som t.ex. teak, krukor i näver och betong,  pallar och bänkar av trä. Transparent glas. Industrilampor, zink och design. Fällar, runda bord, växter och textilier som mjukar upp.
Formex FRESH HERE I COME :)
Trender, glädje och harmoni!
17/1 - 20/1 -2013 
 
Vill tipsa om en blogg jag snubblade över som verkar toppen 

LEV, NJUT OCH HA KUL!

STOR KRAM/ JANE


Inga kommentarer: