söndag 30 september 2012

Krans med uggla

UPPLADDNING!

Dags att ladda upp för en toppenmåndag:) En ny dag full av nya möjligheter!
Lite söndagsfix blev det:)Vackert hjorthuvud hamnade på väggen (finns i webbshopen)
Piffat dörrkransen med stjärnor och uggla (finns i webbshopen)


 En av kransarna jag gjort hamnade på öppenspisen:)Vill du se fler kransar så kika in i webbshopen;)


Sov gott & dröm härliga drömmar!

L JaneTE & AGATHA CHRISTIE

SKÖNA SÖNDAG!

En härlig söndag utan måsten, en riktig gulddag!
Myser och tar det lugnt med en massa koppar te och trevliga deckare. Är speciellt förtjust i Agatha Christies verk som Poirot & Miss Marple. Gillar hennes finurliga skrivteknik.


Snart vankas söndagsmiddag med la familja, mys, mys...

Önskar dig en lika mysig söndag fylld med det du gillar!

L Jane

lördag 29 september 2012

TE & GOFIKA

TACK ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR!

Gårdagen blev som den blev:) Öppnade 14.00, knackade på dörren och utanför stod ca 15 pers, underbara kunder, mycket tacksam! Sötisarna Celina och Isabel kom och försökte pigga upp mig efter att jag fått stänga butiken 30min tidigare pga feberfrossa, med sötaste fikat. Min man och äldsta dotter Jamie fixade barnkalaset utan mammi (mig), gick strålande (trots pappis panik innan:)) Trots skitförkylning så var dagen toppen pga alla underbara människor omkring mig:)
Guld värt! Tack, tack!!!

Bakelser med texten KRYA, det fanns även två till med hjärtan men dem var tjejerna tvugna att smaka :)


Fina osthjärtan med ansikten på mackan, en vitamindrink:)

Önskar er alla en underbar lördagkväll!
LoVe Jane

fredag 28 september 2012

Kransar & fåglar

UTMANING!

Morning!
Har nu varit "dyngförkyld" i två dagar. Det är sällan jag är sjuk, så när när jag väl blir det inser jag hur lyckligt lottad jag är. Utmaningen som egen företagare är att bita ihop, ta en ipren och försöka stå på sina ben trots feber. Även att hålla sig på behörigt avstånd från kunderna:)
 Men den största utmaningen idag består av ett kalas med 35kids:) Lillan fyllde 9 i somras då vi var bortresta. Så kalaset blev nu för att alla kompisarna skulle kunna vara med. Det positiva är att vi har hyrt en lokal för kalaset, lättstädat:) 
Igår gjorde jag några kransar, ska försöka göra fler i dag:) Lägger ut dem i webbshopen senare.
Jag är så tacksam för mina fina kunder på webben och i butiken!!!  Det är inte så lätt att hitta till min gårdsbutik, men sedan jag satt upp skyltar så har det hänt grejer:) Det är så noga med hur man sätter upp skyltar, man får inte göra hur som helst. Jag har har fått tillåtelse av de snälla markägarna:)
Idag ska jag skicka in designen jag gjort till skyltarna jag vill piffa upp, det blir roligt att se hur de blir i tryck.
Nä nu ska jag skicka iväg min underbara tjej till skolan. Härlig morgon, inget tjafs om hår eller kläder. Brukar fundera på hur det ska bli i tonåren. Min andra dotter Jamie 20år har aldrig bråkat om hår och läppglans på morgonen. Intressant att se deras likheter och olikheter. Övertygad om att barnen föds med en stark personlighet, sen är det upp till oss föräldrar att förvalta den :)
Önskar dig en underbar start på dagen!
Love Jane


torsdag 27 september 2012

Buddha & Jane :)


Drömmar kan slå in...

Godmorgon i regnet! Gruvar mig för att gå ut i regnet med lilla Buddha .... men samtidigt tacksam för att han ser till att jag får friskluft när det är "skitväder":) 
Sen är det så mysigt när man kommer in och kan tända ljus och dricka en kopp gott varmt te.


Idag blir det att lägga in nya varor i webbshopen. Dessutom ska jag börja "jula" till det i butiken, mina kunder efterfrågar detta, ska bli riktigt roligt. Kanske ska ta och fixa några små dikes granar.Lite om mig:)
Innan jag startade mitt företag Lyckliga Hem arbetade jag som lärare i ca 10år. Blev övertalig ett antal gånger och fick vikariera för mig själv eftersom de inte hittade någon ersättare. Fick tillbaka min tjänst, övertalig igen. Så höll det på under ca tre år. Funderade ut redan första gången det hände (övertaligheten), på plan B. Vad vill jag ha ut mer av livet innan pensionen ... vad drömmer jag om?

Jag har alltid drömt om en egen butik. Är uppväxt med egenföretagare. Min mamma drev en inredningsbutik när jag började skolan, gick alltid till henne och butiken efter skoldagens slut. 
Pappa drev en vvs firma så även mormor och morfar. Pappa har även drivit egen leksaksaffär och presentbutik sedan jag var 13år. Nu har min duktiga styvbror med fru tagit över den fina leksaksbutiken och driver den vidare. Så jag har livserfarenhet av egenföretagandets fördelar och nackdelar.

Så jag tog tag i min dröm och uppfyllde den, startade mitt Lyckliga Hem, krävdes mycket mod och kraft men det var helt klart värt det.
Även om jag var övertalig så stod jag långt upp på Las listan och visste att jag skulle hålla mig med lärarjobb. Jag hade lovat mig själv, när jag examinerade som lärare att jag skulle sluta om jag blev trött, sliten och tappade gnistan. Och efter allt hårt arbete som belönades med ständigt strul kändes det helt rätt att ta detta steg. Bort från tryggheten att vara anställd, mot nya äventyr. Älskade att undervisa eleverna, saknar dem, men absolut inte systemet. 
Många nära omkring mig var olycksbådande i början, det går inte att starta inredningsbutik, inte starta eget när man har mindre barn, dåliga arbetstider, du kommer inte hinna med barnen osv men efter tre års medvetenhet förstod de att jag menade allvar och hade ett tydligt mål. Till och med min man blev positiv tillslut;)

Min lilla busiga Celina!

Sökte även en liten affärslokal under dessa tre år i Piteå men det dök aldrig upp någon lämplig lokal. Bestämde mig för att det inte skulle stoppa mig, beslutade mig då för att öppna en webbshop med det koncept jag ville ha, med det jag gillar skarpt och är naturligt för mig, te och inredning.

Efter några månader öppnade jag en gårdsbutik i mitt garage som komplement till webbshopen, många kunder i närområdet ville alltid komma och se på sakerna live, det var inte så kul att ta upp dem på lagret. Skapade även en inspirationsblogg för att kunna dela med mig av tips, tankar och ideèr kring det som inspirerar och glädjer mig. Denna blogg Lyckliga Hem - inspirerar, kommer att bli mer privat och familjär. Men den kommer att handla mycket om inredning, kreativitet, tips och inspiration.Tack till min underbara vän som hjälpte mig att skapa denna blogg 
snabbt och enkelt på en dag! 
Min andra blogg är uppbyggd på ett helt annat sätt och även inbyggd i webbshopen.
Igår kväll gjorde vi ett målarryck med hennes stolsben, hennes man tyckte att de stått för länge i garaget:) Ni vet hur det kan vara när man har planerat att göra något men inte finner tid eller ro att ta tag i det. Perfekt tillfälle för mig att göra något för henne för all tid vi satt vid datorn. Så nu har jag en liten målarverkstad i mitt vardagsrum:) Allt blir så mycket roligare och enklare när man gör det tillsammans och hjälper varandra. Livet fungerar ju så att det inte alltid blir som man tänkt sig. Men jag har lärt mig under denna resa att våga se de andra möjligheterna som öppnas när någon dörr stängs. Jag är i nuläget glad över att ha min verksamhet hemma, har skapat mitt företag
 men är även en närvarande mamma:) Jag är en positiv sprudlande kämpe som tror på att våga satsa på sina drömmar, våga leva och älska livet. Jag flyter inte runt på ett silvermoln och är en ständig solstråle:) Lever i vardagen med alla dess händelser. Men jobbar medvetet med mig själv, att inte fastna i det negativa.
 T.ex. som att le när jag har minst lust, men när det gör stor verkan.
 Tänka positivt och ändra sinnes stämning när något "jäklas".

Mina inlägg brukar inte innehålla så här mycket text:) 
Gillar att förmedla inspiration med mycket bilder.


Önskar dig en toppendag!
Love Jane

onsdag 26 september 2012

Lisbeth Dahl

Nu börjar de fina vinterprodukterna strömma in i butiken.
Här packas det upp nyheter varje vecka:) 


Från underbara Lisbeth Dahl...

glasen Diamant och superfina fåglar...
inom kort hos Lyckliga Hem

Ha en härlig höstdag!
Love Jane!